Friday, 19 August 2005

Syaer Sang Spammer

Tersebut kisah makhluk sang spammer
merayau masuk ke blog sume
tak kira sapa spam saja
nak jual barang nak promote apa?

Entri syaer ku banyak dah kena
dan kawan-kawan juga di sini sana
kami tak perlu viagra dan pill apa-apa
semuanya segar bugar sehat belaka.

Wahai Sang Spammer yang baik budi
tak ada kerja kah sehari-hari
Kak Teh dok delete dah sakit jari
pi lah buat blog sendiri.

Blog Kak Teh janganlah kacau,
kalau dikacau malam-malam mericau,
Jadi, sebelum kita jadi musuh
tolonglah – pergi main jauh-jauh!

Kalau tak juga reti bahasa,
nanti siang tak lena malam jaga,
OOD kuhantar pasti menangis,
baru lu cai makan tak habis!

26 comments:

Sang Kelate said...

spammer?

hmmmm mentang2 Sir Awang was away ado pulok hok nak kacha Kak Teh nie...

saba Kak Teh.... dugaan tu

SK

Sang Kelate said...

spammer?

hmmmm mentang2 Sir Awang is away ado pulok hok nak kacha Kak Teh nie...

saba Kak Teh.... dugaan tu

SK

faux diamante said...

uih kakteh, garang dan lancang!

mana tau jampi ood boleh pakai eh? ood oh ood, apa serapahnya?

Empty Heart said...

Just came back from being abroad ... apa-apa pun, your entree never fail to make me at least smile ...

CikNi said...

kak teh, i just luvvv ur syaer no matter dedicated to ur love or ur not-very-favourite spammer

Doreen said...

HAHAHAHAHA. This sure made my Sat morning!

Bustaman said...

Ini bukang SPAM. AG is ok. Pak Adib and me had tea and keropok lekor with him yesterday.

NorEEz said...

Kak Teh, I like this one.. Best punya lah.
Tapi Sang Spammer tu boleh baca melayu kta Kak Teh.
nanti yg 'di tembak tak mengena' kot..

Kak Teh said...

SK - Sang Spammer tahu dia tak ada tu!
nazrah - menjadi kut! satu pun tak ada lagi ni!
EH - welcome back! hope u are well rested.
cikni - glad u like it. am in syaer mode now.
Doreen - hahaha! spammet u faham sebab dia tak balik ke sini pun! or may be they dont work weekends!
Pok Ku - yes - i heard - I got the report too.
Noreez - dia faham!! sebab dia tak datang pun! hahaha - mungkin dia tak kerja weekend!cuti!

Jane Sunshine said...

Sang Spammer? Ha ha ha.

atiza said...

lepas ni spammer nak picit keyboard pun takut ;)

Kak Teh said...

Jane, I think they know who they are and have gone else where! baiknya sang spammer ni!
atiza: tu lah - OOD dah pukau depa!

anedra said...

hai kakteh..sang spammer dah lari from kakteh..but dah attack anedra pulak!! I think yr syaer sent them to me instead!! haiyaaa!! now gotta open kamus and figure out a syaer halau spammer pulak!!

Uja said...

kak teh, hari ni kan hari Sabtu - half day.
Esok hari minggu, holiday.
Spammer datang hari Isnin la tu!

Cecececis!!

OOD said...

the only way to rid of them hantu,
is to use al-kelikenter ilmu,
kiri kanan and all around you,
must go pooh and ptui serba satu.

u must be careful o kakak cucu,
spammers are really the worst type of hantu,
you know the worst it can do to you?
the sudden urge to buy their battery-operated toy satu!

psst.. 'cai' tu apa dia?

Lollies said...

sekarang spammer dah pelbagai jenis. Bukan pil viagra saja dijual. kat tempat saya ada jual wedding photo dan pelbagai.

atn said...

eh KT, i pun kena la, busannn

Kak Teh said...

anedra: OOD tersilap hembus!
uja: cetriplescis!!!dia tak ambik sabbatical ke?
OOD - cai according to Kak Teh's dictionary is like - gua cai - i know - baru lu cai- baru you tau!
gitu lah - now you cai?
lollies - memang pelbagai macam - yang tak boleh sebut pun ada.
atn - panggil OOD, cepat.

AuntyN said...

Kak Teh bersyaer mengusir spmmers
Sekarang dah tau macam mana hammer
Lintang pukang dah habis spammer
Bomoh OOD dah hantar jammer

Hari kat blog saya tu temoias sikit kut spams dari kak teh tu.... So far masih boleh delete lagi, kalau dah banyak tu nak kena cari tok moh OOD jugaklah...

shidah said...

kak teh, don't allow anonymous comment.....

lilheaven said...

tuh dia sekali kak teh berpencak
mencicit lari spammers penyangak
langkah seribu no turning back
ramai-ramai depa pack their beg

apa la pekdah mai kacau blog orang
leave us alone to write and bersembang
u mind yr own business lah bang
u dok dendiam kami pun 'tambah' sayang

i can't syaer la dok gelak sensorang
ramai2 pakat hentam spammers menyerang
kesian dia cover malu sekarang
biaq pi lah janji gangguan dah hilang

berbakat n kreatif tuan dan puan
mencurah rasa thru syaer n pantun
dont play play wif empunya blog n her taulan
silap silap ader blogger's union tahun hadapan

sekian. =P

CikNi said...

kak teh, very nice syaer in my comment, thanks tp tak reti la nak jawab pulak dah

Lollies said...

OOD ni boleh tolong buat apa?

Endeavour said...

wah kak teh can syaer on anything.... that's cool... good one kak teh...

About Blogreader said...

On a geeky note: Did you know that you can prevent spam robots from leaving comments on your blog by activating the "word verification process"? This means that prospective commenters are shown a series of crooked letters that they must reproduce before they can sign in to leave a message. It's virtually impossible for robots to do, but easy enough for readers to decipher (one hopes). If you are interested to set this up, go to Settings > Comments > Activate Word Verification Process.

p.s. Did you know that sheyr is the Persian word for poem?

iJun said...

Kak Teh! Anytime nak makan Kuey Teow Goreng sound lah! Kita belanja! Rehat-rehatkan badan... tenang-tenangkan fikiran... Gelak-gelakkan orang hehe...