Friday, 19 December 2008

These shoes are made for....


Someone's getting lots of shoes for Christmas!!


The place: The American Embassy in London
The date: 19th Dec. 2008
The time: 1pm - 2pm


24 comments:

Kak Elle said...

The shoes thats made for throwing at someone ye KT?

MERRY XMAS AND HAPPY NEW YEAR

IBU said...

Salam Kak Teh....

If there is the same done here for Xmas present for Mr Belukar, ohhhh.... i'd be amongst the first to willingly unload off slip on, terompah, running shoes, chapal, courtshoes, selipar jepun, open toes, school shoes, high heels, flats, you name it.... Heck, I'd even go around rawang town to collect from other contributers!

p/s I'll keep the croc though. hehehhhh ...

Life for Beginners said...

Me, I wouldn't waste my precious shoes being thrown liddat. Can we throw ceremonial paper shoes instead? :P

Zabs said...

Salam Kak Teh,
Ada orang nak beli "that shoes" pada harga tang agak lumayan.
Kalau kena mukanya hari tu, tentu lagi mahalkan harganya.

mamasita said...

Waah KT!This is a very hilarious joke!Siapalah punya idea kumpul lagi kasut untuk baling kat muka Bush!Hahaha

However,I rasa the reporter should have contained his temper.For all you know,lepasni,semua Muslim journalists kena masuk barefooted bila ada very important press conferences!Ladies pulak tak boleh pakai heels!Kena pakai selipar getah je!Aisay,selipar takleh terbang jauh!

Kalau you tak anta gambar,kitaorang tak tahu pun kat London ada point kumpul kasut baling!On first glance,I ingat kasut di kumpul untuk give to the poor for Christmas!hehehe

pugly said...

Hahahaha!!! I find the whole incident incredibly hilarious - I haven't laughed this hard for so long! :-D

Akmal said...

LOL!!! I second Ibu. Let me handle collecting shoes from contributors from Kuantan!
Well well well, kakteh, which one is yours?

Kak Teh said...

Kak elle, yap, sung to the tune of "These boots are made for walking...

...and that's just what we'll do. One of these days, these shoes will hurl all the way to you"

Ibu, make sure all those shoes yang belum basuh. Yang bersih dan tak berbau tak qualify.

Kenny, ceremonial shoes are fine too. But the impact is less laa.

Kak Teh said...

zabsm dengar kata kasut tu dah kena destroyed. Itu kan evidence, why should they destroy ot? Should be put in museum, tapi i think takut pula kasut ni dipuja2.

Mamasita, as an Iraqi, he could not contain his fristrations, anger and helplessness. That's the least he could do. Macam those Palestinians throwing stones. It is symbolic.
And I think he got the whole world's attention. Rhetorics, petition letters, signatures dont work anymore.

Kak Teh said...

Pugs, have you seen or played the game where you can hurl a shoe at bush? its hilarious. Forst attempt i got 11 hits. after that i laughed so uch i got only two. will send you the link.

Akmal, you are in charge of gathering those selipar throwers at the event you attended recently. hehehe, we need the best. yang tak boleh miss!

Pak Tuo said...

I give my fav.LOCKERS Shoes for the caused,Kak Teh dear.
And my Clerk Dessert Boots too.
to go along with T.B
Size 7.

Happy New Year.
May Allah Rewards the best to all.

p.s Miss the Winter sales.

Kak Teh said...

pak tuo, that is some sacrifice!!

Anonymous said...

Komen Pak Malim kucing ray yg alim.

Saya tak pakai kasut, kata Pak Malim sambil duduk atas busut. Saya harap di mana2 sidang media, takde orang yg baling kucing, kata Pak Malim sambil memakai kancing.

Kak Teh said...

Pak malim,

Mulai hari ni, semua wartawan berkaki ayam ke sidang akhbar, keluh kak teh sambil ambik iktibar. Dulu kak teh pernah tengok, di mahkamah penang pada suatu sidang, kata kak teh sambil terkenang, seorang pesalah lontar selipar kepada hakim,terkejut kak teh yang duduk semukim. Semua yang hadir tergelak, tapi nasib baik, Hakim macam bush juga, pandai elak.

Chahya said...

Tak de pulak macam ni kat Malaysia ye. Boleh jugak tumpang taruk kasut heels yang dah tak-pakai-tapi-sayang-nak-buang tu....isskkk.
BTW, re your comment in my post, tak makan tempoyak tu meaning tak makan durian juga ke?

Kak Teh said...

chahya, ooooh jangan salah faham, Durian kak teh rela lontar kasut tumit tinggi jimmy choo ku untuk mendapatkannya! Semalam tengok di supermarket - dua ulas £7/-!!

Salt N Turmeric said...

Mamat tu mesti kaya and fofular soon kan Kak Teh? Movie deal in the future? ;)

mekyam said...

LOL! très weeckeed! :D

i say kt, wish i was in london. i have this pair of chippewa country insulated workboots used for hiking in winter that'd certainly add weight to that most chuckable collection. :D

p.s. durian, dua ulas £7/-!!! wah, mahalnya durian di londonville. you can get a whole fruit and a half for that here, kt. frozen dlm kulit. isi tebal pulak tu. siam punya.

Has said...

Kak Teh,

Lucu memang, tapi tengok muka Bush masa tu lagi lucu, kalah Mr. Bean. Nanti Obama dah ambil alih, boleh buat movie dengan Bean.

Kak Teh said...

Farina, no doubt he is the most talked about journalist now - at halal butchers, newsagents - among the arab community most talked about - but i bet he has one painful arm now. I hope they dont do anything nasty to him.

mekyam, i found frozen durian too - tak ada biji, sedapnya. must get it one of these days.
oooh, i think kulit durian would be a good object to throw at someone. But how does one smuggle in kulit durian with all its smell without raising suspicion *Still thinking!*

Has, Bean will certainly welcome him as a sidekick. Bean and Bush.

mekyam said...

kt,

saya baca dalam akhbar der standard [austria] yang muntadhar al-zeidi telah disiksa dalam tahanan. laporan itu kata muka dan mata dia nampak bengkak dan lebam. dah tu lengan dia patah.

kesian diakan?

jahat betul gengsta2 si semak. memang patut kena kulit durian. eish, geramnya!

Kak Teh said...

Mekyam, saya juga terbaca tentang hal ini dan sungguh kesian. saya terkejut juga mengapa mekyam tiba-tiba berbahasa ibunda, apakah samseng sisemak melihat di merata-rata? Jahat betul mereka.

mekyam said...

kt,

mekyam kan, bila sentuh aje bab sisemak atau pentadbiran dia, baik dlm talian atau dlm telefon, terus tukar gear. lepas enam tujuh tahun, alih-mengalih kod nih sampai dah jadi otomatik. :D

depa kan, kt pun tau, mmg guna banyak perisian bijimata canggih2 utk intip sembang-siber.

oh btw, this may be a good op to plug this witty entry on insec (internet-security) at doc a. tabib's blog. i think a lot of casual internet-users should go read it. blog's addie is: http://atabib.blogspot.com/

my swash-buckling friend, the doc, writes with a mom- and kid-friendly pirate flair. :D

p.s. wv: eeemega

Kak Teh said...

mekyam, oh alkisahnya!! faham sungguhlah hamba kalau begitu adanya mata dan telinga mereka di mana-mana. Sememangnya hamba juga agak berhati-hati, bak kata perpatah cakap siang pandang-pandang, cakap malam...err, apa pulak? dah lupa.

Tak apalah, hamba akan terus ke lelaman yang dicadangkan. pernah juga tengok atabib tu di mamasita tapi segan silu juga untuk bertegur sapa, kerana siapalah saya.